Extinderea secţiei de Oncologie a Spitalului Universitar Bucureşti, finanţată de Guvern cu peste 150 milioane lei

on . . Accesări: 2025

 

 

 

Biroul de presă al Executivului a anunţat că Guvernul va finanţa cu peste 150 de milioane de lei investiţia privind extinderea secţiei de oncologie cu compartiment de Radioterapie oncologică a spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Finanţarea obiectivului se va face de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Sănătăţii şi, în completare, din alte surse legal constituite, potrivit sursei citate. 

 

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea şi completarea HG 124/2013 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2013 şi 2014.

Prin această hotărâre se asigură cadrul legislativ pentru derularea programelor naţionale de sănătate în următoarele direcţii: obligaţiile unităţilor sanitare se completează cu cele referitoare la dosarul electronic al pacientului; se asigură investigaţiile PET-CT pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice; se implementează prevederile punctului 81 al art. I, al OUG nr. 2/2014, prin asigurarea endoprotezelor mamare.

Totodată, în şedinţa de executiv a fost adoptată o hotărâre prin care s-a aprobat transferarea sumei de 3.240 mii lei din bugetul aprobat pe anul 2014 al ministerului Sănătăţii către bugetul local al Consiliului Judeţean Argeş pentru dotarea spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti cu un angiograf.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!