Hunedoara: Pompierii strâng bani pentru dotarea SMURD şi achiziţia unei şenilate

on . . Accesări: 1168

 

 

 

Luni, 3 martie, pompierii din judeţul Hunedoara au pornit o campanie de strângere de fonduri, prin redirecţionarea cotei de 2% din impozitul anual pe venit, banii strânşi urmând să fie utilizaţi pentru achiziţia unor echipamente necesare echipajelor SMURD şi pentru cumpărarea unei maşini cu şenile, care să fie utilizată în operaţiunile desfăşurate în condiţii dificile.

Campania de redirecţionare a cotei de 2% din impozitul pe venit este derulată de Asociaţia Salvatorii Hunedoreni, organizaţie neguvernamentală a pompierilor militari ce reuneşte peste 800 de membri.

"Din sumele direcţionate de hunedoreni, Asociaţia Salvatorii Hunedoreni îşi propune să achiziţioneze tehnică şi echipamente necesare echipajelor SMURD şi o autospecială cu capacitate de trecere mărită. Este vorba de o şenilată capabilă să pătrundă în zone inaccesibile pentru mijloacele uzuale de intervenţie, în vederea salvării persoanelor blocate, izolate sau cu afecţiuni medicale grave", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, căpitan Anemona Doda.
Asociaţia doreşte să susţină campaniile de educare şi informare preventivă a cetăţenilor privind comportamentul acestora în situaţii de urgenţă.

În ultimii cinci ani, pompierii hunedoreni au participat la peste 35.000 de intervenţii, asistând medical, prin intermediul echipajelor SMURD, peste 26.000 de persoane, dintre care 2.000 au fost copii. În timpul intervenţiilor au fost salvate aproape 800 de persoane, printre care se numără şi o sută de copii. Valoarea bunurilor salvate de pompierii militari se ridică la 307 milioane de lei.
Cetăţenii care doresc să redirecţioneze 2% din impozitul anual pe venit pot descărca formularul de pe site-ul ISU Hunedoara, www.isuhd.ro, iar după completare acesta se va depune la administraţia financiară de domiciliu, personal sau prin poştă.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!