Campanie de donare de sânge iniţiată de UNSR, UPB şi INH

on . . Accesări: 1882

 

 

 

În perioada 24-28 februarie, Uniunea Naţională a Studenţilor din România, împreună cu Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în holul Rectoratului UPB o sesiune de recoltare sanguină, din campania naţională "Sângele înseamnă viaţă!".

Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în perioada 24-28 februarie, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, din campania naţională 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem!'.

 

"În schimbul sângelui donat, studenţii vor primi un set de analize, li se va măsura tensiunea arterială, temperatura corpului şi ritmul cardiac, vor beneficia de o zi liberă (în cazul în care lucrează), dar şi de bonuri valorice, pentru a compensa sângele pierdut prin donare", a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Şeila Abdulamit.
Potrivit iniţiatorilor campaniei, la fiecare trei secunde cineva are nevoie de sânge şi doar 2% din populaţie donează sânge. În Bucureşti, necesarul zilnic este de 1.000 de unităţi iar anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperită.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!