Ponta: Luni depunem la Senat proiectul prin care STS trece la MAI

on . . Accesări: 1607

 

 

 

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică seara că USL va prezenta în Biroul Permanent al Senatului de luni un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Secrete va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă condus de secretarul de stat Raed Arafat.

"Am decis ca mâine la Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege prin care, pentru o mai bună coordonare a tuturor instituţiilor care au atribuţii în intervenţia în situaţii de urgenţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să treacă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în coordonarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă, în aşa fel încât să avem o structură mai puţin birocratică şi o răspundere foarte clară", a declarat prim-ministrul.


Şeful Executivului a susţinut că a cerut duminică, în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, demisia directorului STS, Marcel Opriş, însă preşedintele Băsescu s-a opus, "pentru că îl protejează".

"Şi la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii şi acest lucru, din păcate, în faţa opoziţiei preşedintelui Traian Băsescu, nu s-a întâmplat astăzi. Deşi am solicitat acest lucru (în CSAT - n.r.). Din punctul nostru de vedere, este evident că preşedintele Traian Băsescu nu are curajul, probabil sunt lucruri cu care este şantajat, laşitate, interese personale, adevărul despre modul în care STS a fost implicat în alegerile din 2009 şi în referendumul din 2012, nu ştiu exact care dintre aceste motive este mai important. Însă e foarte clar că preşedintele Traian Băsescu îl va proteja pe şeful STS atât cât va avea dreptul din punct de vedere legal", a spus Victor Ponta.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!