Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti

on . . Accesări: 2678

 

 

 

A fost deschis un centru medical în oraşul Negreşti de fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban, Spitalul Orăşenesc fiind închis din anul 2011, pe timpul guvernării Boc.

Inaugurat în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, centrul 'Spitalis' funcţionează în fosta secţie de chirurgie a vechiului spital şi are patru secţii - chirurgie, pediatrie, obstetrică-ginecologie şi balneo-fizioterapie, în care se vor face pentru început doar internări de zi.


Cu o capacitate de 20 de paturi, centrul va deservi cetăţenii din oraşul Negreşti, dar şi din comunele învecinate, unele dintre ele din judeţul Iaşi. Cetăţenii asiguraţi şi cu trimitere de la medicii de familie vor putea beneficia de asistenţă medicală în sistem ambulator, cazurile grave urmând să fie direcţionate în continuare către Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Prezent la inaugurarea noului centru medical, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a declarat că la Negreşti s-a făcut un prim pas spre normalitate.
'Ştiţi cum este cu închiderea spitalelor? E ca în vorba aceea potrivit căreia un prost aruncă o piatră în apă şi zece deştepţi se chinuie să o scoată. Printr-un efort comun, am reuşit deschiderea acestui centru şi pot spune că vom valorifica această experienţă pentru a înfiinţa astfel de clinici şi în alte locuri din judeţ', a declarat prefectul Radu Renga.

La rândul său, primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu a apreciat iniţiava deschiderii unui centru de sănătate privat.
'Pentru oraşul nostru, este o zi istorică. După ce în anul 2011 spitalul mare s-a închis, încercăm să reparăm ceea ce alţii au greşit. Nu trebuie să ne sperie termenul de 'spital privat', deoarece pentru pacienţi toate serviciile medicale vor fi gratuite, ele urmând să fie decontate de Casa de Sănătate', a afirmat primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.

Iniţiatorul acestui proiect, medicul Iulian Şerban a subliniat că astfel de iniţiative au şanse de succes dacă legislaţia va permite în continuare decontarea serviciilor medicale către spitalele private.
El a adăugat că deschiderea unui centru privat este o afacere ca oricare alta, care presupune investiţii, riscuri, rate la bănci, venituri, cheltuieli şi în final profit.
Centrul va avea angajaţi patru medici, toţi din judeţul Iaşi, dar şi şapte asistente, două infirmiere, un registrator medical şi un manager.
'Am angajat medici din judeţul Iaşi, pentru că la Negreşti nu prea mai sunt medici. Oricum, medicii vor fi plătiţi la nivel de Occident, fiindcă altfel nu vine nimeni de la Iaşi la Negreşti. Pentru noi, nu ar fi un pericol o eventuală redeschidere a Spitalului Orăşenesc Negreşti. Poate închiderea spitalului nu a fost cel mai bun lucru, o redimensionare a activităţii ar fi fost mai potrivită', a declarat medicul Iulian Şerban.

Vaslui: Spitalul din Negreşti va fi redeschis, afirmă primarul oraşului


Prezent la inaugurarea centrului medical din Negreşti, deputatul PDL de Iaşi, Petru Movilă, a declarat că partidul său a plătit preţul politic pentru faptul că a închis unele unităţi sanitare, dar a subliniat că, personal, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, nu a făcut niciodată 'demersuri împotriva cetăţenilor'.
Spitalul Orăşenesc Negreşti, închis în urmă cu doi ani în urma unei decizii a guvernului Boc, face obiectul unui proces în care sunt implicate primăria şi o firmă care concesionat spitalul pe o perioadă de 15 ani. Dacă primăria va obţine în instanţă dreptul de folosinţă al unităţii sanitare, spitalul ar putea fi redeschis ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.


Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!