Franţa: Autorizaţie de punere pe piaţă a unui medicament derivat din canabis

on . . Accesări: 1973

 

 

 

Sativex, un medicament derivat din canabis şi destinat alinării suferinţelor unor pacienţi atinşi de scleroză în plăci,  a primit autorizaţia de la Ministerul Sănătăţii din Franţa de a fi pus pe piaţă.

Autorizaţia de punere pe piaţă ''este o etapă prealabilă comercializării produsului, care va interveni la iniţiativa laboratorului'', a precizat ministerul, spray-ul bucal al laboratoarelor britanice GW Pharmaceuticals urmând să fie comercializat în Franţa de către laboratorul Almirall.


În octombrie 2013, Almirall a precizat pentru AFP că speră că va avea posibilitatea să comercializeze în Franţa acest spray, deja disponibil în numeroase ţări europene, inclusiv Germania şi Regatul Unit, ''în cel mai bun caz în 2015''.

Sativex va fi folosit la ''unii pacienţi atinşi de scleroză în plăci, pentru a ameliora spasmele musculare severe, rezistente la alte tratamente'', indică Ministerul Sănătăţii. Tratamentul ar urma să fie iniţiat de un neurolog şi de un reeducator spitalicesc.

În Franţa, de mai mulţi ani, un derivat din canabis obţinut prin sinteză, dronabinol, poate fi prescris pentru dureri cronice în cazul unei autorizaţii temporare de utilizare, o procedură specială rezervată unor patologii pentru care nu există un tratament corespunzător şi de care ar fi beneficiat doar circa o sută de pacienţi.

Printr-un decret emis pe 5 iunie 2013, ministrul francez al sănătăţii, Marisol Touraine, a deschis posibilitatea ca medicamentele derivate din canabis să facă obiectul unei cereri de autorizare în Franţa.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!