Hunedoara: Bugetul dublu al CJAS a permis eliminarea listei de aşteptare pentru dispozitive medicale

on . . Accesări: 1674

 

 

 

În urma dublării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), bolnavii din judeţul Hunedoara care au nevoie de dispozitive medicale precum proteze, cărucioare sau aparate auditive, nu mai trebuie trecuţi pe o listă de aşteptare.

"Am avut o listă de aşteptare foarte mare, dar finanţarea dublă faţă de anul 2012, în valoare de 4,3 milioane de lei, ne-a permis să epuizăm această listă. În momentul de faţă nu mai avem decât cereri curente, pe care putem să le onorăm în continuare", a declarat pentru AGERPRES preşedintele CJAS Hunedoara, Viorica Codoreanu.


Ea a menţionat că pe lista veche de aşteptare se aflau "mii" de solicitări, unele chiar din anul 2010. Bugetul de care a dispus CJAS Hunedoara a făcut ca toate cererile din ultimii patru ani să fie aprobate, bolnavii putând primi dispozitivele medicale de care aveau nevoie.

Potrivit şefului CJAS Hunedoara, situaţia este unică în ultimii cinci ani, deoarece lipsa fondurilor necesita elaborarea unor criterii de selecţie, astfel încât dispozitivele să fie atribuite cu prioritate pentru copii şi persoanele active.
De asemenea, au fost epuizate listele de aşteptare pentru tratamentele bolnavilor de hepatită şi cancer în cazul medicamentelor care necesitau aprobarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Situaţia este datorată finanţării de care s-a dispus în ultimul trimestru al anului 2013.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!