Bistriţa-Năsăud: Stocurile de medicamente din spitale, asigurate până la mijlocul lunii ianuarie

on . . Accesări: 2448

 

 

 

Potrivit datelor prezentate de şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa şi Spitalul orăşenesc Năsăud au asigurate medicamentele necesare până la mijlocul lunii ianuarie, iar la Beclean stocurile ajung pentru două luni.

Datele au fost colectate în urma controalelor efectuate în unităţile sanitare cu paturi, la cererea Ministerului Sănătăţii, care au vizat în principal activitatea din spitale în perioada 24 decembrie - 6 ianuarie.


"Spitalul Judeţean de Urgenţă are un stoc care îi acoperă necesarul pe spital până la mijlocul lunii ianuarie, iar pentru UPU, pe toată luna ianuarie. De asemenea, sunt nişte comenzi în derulare, care sperăm să fie livrate în luna decembrie. Spitalul din Beclean are stocuri pentru două luni, iar spitalul din Năsăud are până în prima parte a lunii ianuarie, dar există şi nişte comenzi emise", a declarat Andriţoiu.
În general, spitalele din Bistriţa-Năsăud vor funcţiona în regim de sărbătoare doar în zilele de 25 şi 26 decembrie, respectiv 1 şi 2 ianuarie, în rest având program normal de lucru.
Acelaşi program l-au aprobat şi medicii de familie din mediul rural, cei care doresc să fie liberi în această perioadă urmând să îşi ia concediu legal de odihnă şi să îşi găsească înlocuitor.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!