Nicolăescu: Raed Arafat va coordona echipa de control de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

on . . Accesări: 1310

 

 

 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a declarat vineri că secretarul de stat Raed Arafat se va deplasa luni, 2 decembrie, la Ploieşti pentru a participa la elaborarea concluziilor controlului efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, urmând să prezinte public concluziile acestei verificări.

Ministrul a afirmat că în urma discuţiei cu colegii săi din echipa constituită pentru verificarea situaţiei de la SJU Ploieşti a constatat că mai este nevoie de timp pentru concluziile finale şi, de aceea, a convenit ca echipa să îşi continue activitatea şi luni şi eventual marţi.


"Am invitat şi preşedintele Colegiului Medicilor din Prahova tot luni ca să fie alături de echipa noastră. Luni dimineaţă, la sediul ministerului, echipa de control a ministerului va pleca, condusă şi coordonată de secretarul de stat Raed Arafat, care se va deplasa luni şi marţi la Ploieşti. El va participa la elaborarea concluziilor echipelor de control şi coordonatorul Raed Arafat va prezenta public concluziile acestei verificări", a declarat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.
Nicolăescu a subliniat că experţii ministerului au competenţa şi calitatea profesională necesare pentru a desfăşura controlul la unitatea spitalicească.

"Când am dispus controlul, am făcut-o pentru a ajuta autoritatea locală, Consiliul Judeţean, în administraţia şi proprietatea căruia se află Spitalul Judeţean din Ploieşti, considerând că experţii MS au competenţa şi au calităţile profesionale pentru a realiza un control obiectiv, profesionist, astfel încât concluziile să ajute la luarea deciziilor. În consecinţă, ordinul pe care l-am dat privind trimiterea echipei de control la Ploieşti a avut în vedere două aspecte: verificarea situaţiei spitalului în ansamblu, dar mai ales a vedea cu adevărat ceea ce se întâmplă în urma sesizărilor mass-media. Credem că în acest control este nevoie să facem verificarea unor documente care să ne dovedească, pentru că lucrăm cu probe, dacă sunt respectate procedurile pe care legislaţia le are în domeniu", a afirmat ministrul Sănătăţii.
Potrivit acestuia, ca urmare a unui număr mare de sesizări privind controlul, a fost suplimentată echipa de lucru cu doi directori din MS - directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică şi Control în Sănătate şi directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Medicală -, care pot veni cu "competenţa lor profesională să ajute echipa care deja lucrează la Ploieşti".

"Am dispus echipelor să analizeze întreaga activitate în condiţii de deplină obiectivitate, de neutralitate, de respect faţă de personal, de drepturile celor care fac parte din personalul medical, eliminând orice tendinţă de abuz sau exces", a spus Nicolăescu, adăugând că a făcut un apel către autorităţile locale, în speţă Consiliul Judeţean, să asigure tot sprijinul pentru activitatea de control.
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea în această unitate sanitară.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a declarat miercuri că reprezentanţii DSP Prahova au efectuat un control privind condiţiile igienico-sanitare din spital, depistând mai multe nereguli care vizează nevoia de igienizare a unor spaţii sau prezenţa mobilierului deteriorat.


 

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!