Nicolăescu, despre taxa clawback: Până la sfârşitul anului ar trebui să avem forma unui proiect de lege

on . . Accesări: 2505

 

 

 

Un proiect de lege în ceea ce priveşte taxa clawback va exista până la sfârşitul lunii decembrie, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"De câteva luni de zile suntem în discuţii cu cele două mari organizaţii ale producătorilor de medicamente - cei internaţionali şi cei de medicamente generice.

Deja cred că în această săptămână vor avea loc două grupuri de lucru în care să facem clawback diferenţiat. Taxa clawback, din punctul meu de vedere, până la sfârşitul anului ar trebui să avem forma unui proiect de lege - adică cât ar trebui să fie taxa clawback pentru producătorii internaţionali şi cât ar trebui să fie ea pentru producătorii de medicamente generice în speţă din România. Şi am spus aşa - taxa pentru medicamentele generice ar trebui să fie mai mică în sensul acesta medicamentele generice s-ar ieftini, ceea ce pe mine mă interesează ca autoritate publică, pentru că voi consuma mai puţini bani din fondurile publice şi voi putea să utilizez banii aceia pentru servicii mai de calitate, poate să măresc norma de hrană din spitale. Poate că ce am face economie de la taxa de clawback am putea să ducem aici în bucata aceasta", a spus ministrul Sănătăţii, la Realitatea TV.

Buşoi: CNAS are toată deschiderea faţă de un clawback diferenţiat

Eugen Nicolăescu crede că până la sfârşitul anului va exista un proiect de lege în acest sens, pentru ca de la 1 aprilie 2014 să se introducă noul sistem.
"Cred că până la sfârşitul lunii decembrie vom avea formula legală în sensul proiectului de lege cum ar trebui să fie, apoi în luna ianuarie o să venim cu o ordonanţă simplă pe perioada vacanţei parlamentare, ori dacă nu cu un proiect de lege în februarie, martie şi de la 1 aprilie să introducem noul sistem", a explicat ministrul.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!