150 de medicamente noi asteapta sa fie introduse pe lista celor gratuite sau compensate

on . . Accesări: 4216

Aproximativ 150 de medicamente noi asteapta sa fie introduse pe lista celor gratuite sau compensate, conform declaratiei  secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, conf. dr. Alexandru Rafila.

"Aceste medicamente asteapta practic din 2008 sa fie introduse pe lista de gratuite sau compensate. Introducerea lor necesita o evaluare din punct de vedere profesional si transparent pentru ca trebuie sa raspunda unor criterii de eficacitate, dar trebuie sa tinem seama si de posibilitatile de finantare.

Cu siguranta, pacientii au dreptul sa beneficieze de medicamente noi. Acest lucru se va intampla progresiv pentru ca depinde de posibilitatile de finantare", a aratat secretarul de stat in cadrul conferintei Pharma Forum Bucuresti.

Criteriile după care vor fi alese noile produse se află pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi vizează îndeosebi eficienţa pe care o au comparativ cu alte produse similare, a mai spus Alexandru Rafila. Domnia sa a apreciat ca pana la sfarsitul anului anumite medicamente vor fi introduse pe lista.

Lista medicamentelor gratuite si compensate incepand de la 1 octombrie 2012 se gaseste aici>>>

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!