Înscrierea pentru examenul de specialitate

on . . Accesări: 5769

medic.jpgMedicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti din reteaua de asistenta medicala, vor depune dosarele de înscriere la directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, în perioada 31 august-15 septembrie 2009, inclusiv. Cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala vor depune dosarele de înscriere în perioada 31 august-15 septembrie 2009, inclusiv, la Centrul National de Perfectionare în Domeniul Sanitar Bucuresti – str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti; telefon: 021.255.15.74. Medicii, medicii dentisti si farmacisti, care au efectuat specializare prin Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii vor depune dosarele de înscriere în perioada 31 august-15 septembrie 2009, inclusiv la Ministerul Sanatatii.

Dosarul de înscriere va cuprinde:
• cerere de înscriere în care se vor mentiona: specialitatea si centrele universitare în care s-a efectuat pregatirea si centrul universitar în care se doreste sa se sustina examenul, precum si un telefon de contact;
• copie xerox dupa buletinul de identitate/cartea de identitate;
• copie xerox dupa diploma de medic, medic dentist sau farmacist;
• copii xerox ale documentelor care atesta schimbarea numelui (certificat de casatorie etc.), daca este cazul:
• adeverinta eliberata de unitatea sanitara în care este încadrat rezidentul, din care sa reiasa tipul contractului individual de munca (pe perioada determinata sau nedeterminata), numarul ordinului de confirmare în rezidentiat, vechimea ca medic rezident si data încheierii pregatirii;
• medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti care au efectuat diferite perioade de stagii în strainatate în specialitatea în care au fost confirmati, vor anexa si aprobarea Ministerului Sanatatii de recunoastere a acestor stagii**)
• medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti vor depune în dosar xerocopie a carnetului de rezident din care sa reiasa absolvirea cu note a tuturor colocviilor în urma stagiilor obligatorii efectuate;
• chitanta de plata taxei de 450 lei, achitata prin mandat postal sau ordin de plata în contul CNPDS nr.RO72TREZ7025025XXX000266, deschis la Trezoreria sector 2 Bucuresti, C.U.I. 16142125 si cod cont 5025 .
Taxele încasate pentru participarea la examen, în caz de neprezentare, se pot restitui titularilor sau echivala pentru urmatoarea sesiune în conditiile stabilite de decizia CNPDSB nr. 17/02.04.2009, publicata pe site-ul www perfmed.ro

Confirmarea ca specialisti se va face cu respectarea duratei de pregatire in specialitatea respectiva. Rezidentii care încheie pregatirea dupa data de 31 decembrie 2009 vor fi confirmati specialisti, pe baza de cerere si adeverinta eliberata de unitatea angajatoare, din care sa reiasa data finalizarii stagiului de pregatire.
Rezidentii care din motive obiective, dupa sustinerea examenului de specialist, întrerup pregatirea, au obligatia de a informa în scris Ministerul Sanatatii sau Centrul National de Perfectionare în Domeniul Sanitar, asupra situatiei survenite, în vederea confirmarii ca specialist dupa completarea pregatirii.
Rezidentilor care nu se prezinta la examen (cu exceptia celor care au aprobarea Ministerului Sanatatii de prelungire a stagiului de rezidentiat) sau nu promoveaza examenul de specialist, le înceteaza stagiul de pregatire în rezidentiat la finalizarea pregatirii.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!