Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' despre Update in Immunogenetics & Histocompatibility

on . . Accesări: 2324

umf carol davila 21751700 rsUniversitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, alături de Centrul de Imunogenetică şi Virusologie - Institutul Clinic Fundeni şi Federaţia Europeană de Imunogenetică (EFI) organizează ediţia a IV-a a manifestarii ştiinţifice: "Update in Immunogenetics & Histocompatibility". Evenimentul se va desfăşura în perioada 25 - 27 iunie 2013, la Hotelul Hilton din Bucureşti.


Imunologia transplantului este o specialitate nouă care îşi croieşte drumul între specialităţi, prin frumuseţea abordării noilor tehnologii de biologie moleculară, prin semnificaţia rezultatelor şi impactul acestora asupra deznodământului transplantului.

Atât genotiparea alelelor HLA cât şi detecţia şi identificarea anticorpilor citotoxici sunt investigaţii imunologice de transplant care au nevoie de o interpretare extrem de laborioasă, iar expertiza imunologului este extrem de importantă în transplantul renal, medular, cardiac, hepatic, pulmonar, pancreatic, etc.


Alături de investigaţiile imunologice pretransplant sunt foarte importante şi evaluările posttransplant care urmăresc posibila apariţie a rejetului subclinic, apariţia neoplaziilor sau a altor complicaţii imunologice legate de regimurile imunosupresoare practicate, care sunt decisive în ceea ce priveşte evoluţia pacienţilor transplantaţi.


'Update in Immunogenetics and Histocompatibility', este la a 4-a ediţie şi 'reuneşte specialişti de imunologie de transplant din întreaga Europă, fiind o manifestare ştiinţifică ce abordează toate aspectele de imunologie de transplant aferente transplantului de organ solid şi transplantului de celule stem hematopoietice periferice', a subliniat Conf. Dr. Ileana Constantinescu, directorul Departamentului de Granturi şi Cercetare ştiinţifică UMF 'Carol Davila'.


Centrul de Imunogenetică şi Virusologie, Fundeni a fost înfiinţat în anul 2000 şi are ca domeniu de activitate imunologia transplantului, imunologia tumorală, diagnosticul virusologic. Acest centru, este centru de referinţă metodologic în imunologia transplantului pentru România din anul 2006, în acelaşi an obţinând şi acreditarea cu Federaţia Europeană de Imunogenetică (EFI). Seria acreditărilor a fost completată de acreditarea ISO realizată în anul 2009. Prin intermediul acestui centru condus de Conf. Dr. Ileana Contantinescu, s-au organizat numeroase workshop-uri interne şi internaţionale, simpozioane, cursuri pentru toate centrele de imunogenetică din ţară şi pentru comunitatea de transplant din Europa.


Prin realizările profesionale, Centrul de Imunogenetică şi Virusologie, Fundeni, care este şi primul centru de biologie moleculară în diagnosticul imunologiei de transplant din România, are o activitate deosebit de susţinută pe toate tipurile de transplant care se efectuează la noi în ţară, monitorizând anual peste 1.000 de pacienţi care au efectuat un transplant.


Specialiştii în domeniul imunologiei transplantului sunt aşteptaţi in perioada 25 - 27 iunie 2013, la Hotelul Hilton din Bucureşti pentru a participa la schimburi interesante de opinii într-o atmosferă ştiinţifică şi academică alături de specialiştii domeniului imunologiei din Europa.


*Organizatorul Evenimentului: Departamentul de Granturi şi Cercetare ştiinţifică al UMF 'Carol Davila, Bucureşti şi Centrul de Imunogenetică şi Virusologie, Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti - conduse de Conf. Dr. Ileana Constantinescu


Divizia de PR&COMUNICARE


Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila'
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.umf.ro

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!