Prima conferinţă naţională în domeniul vaccinologiei va avea loc în 15-16 martie la Bucureşti

on . . Accesări: 2572

Imunizarea prin vaccinare şi informarea corectă cu privire la aceasta vor fi abordate la Conferinţa Naţională Actualităţi în Vaccinologie - RoVaccin 2013, care se va desfăşura în 15-16 martie la Bucureşti, organizatoare fiind Societatea Română de Microbiologie iar partener instituţional al acesteia - Ministerul Sănătăţii.


Aflată la prima ediţie, conferinţa se adresează, pe de o parte, opiniei publice şi mass media, prin organizarea unei mese rotunde unde vor fi dezbătute subiecte de interes pe tema vaccinării în România iar pe de altă parte, profesioniştilor din sănătate, prin simpozionul ştiinţific dedicat actualităţilor în vaccinologie, precizează un comunicat al Societăţii Române de Microbiologie.

Citeste mai mult despre Conferinţa RoVaccin 2013


"Conferinţa RoVaccin 2013 propune o dezbatere pe tema percepţiei publice referitoare la vaccinare, la care participă cei mai importanţi actori implicaţi în programele de vaccinări din România. Este extrem de important ca publicul larg să cunoască adevărul legat de vaccinare şi să conştientizeze impactul asupra sănătăţii publice iar acest lucru este posibil doar printr-o informare corectă. Dată fiind complexitatea lui, sperăm ca acest eveniment să aducă răspunsuri la cât mai multe întrebări legate de vaccinare şi de rolul acesteia', a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, potrivit comunicatului citat.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!