Conferinţă EMC: Patologia respiratorie în practica medicală curentă

on . . Accesări: 5021

congres111.jpgIntre 13-14 mai 2010 va avea loc la Targu Jiu un eveniment de anvergura dedicat medicilor si asistentilor medicali, pe tema “Patologia respiratorie in practica medicala curenta”. Evenimentul este initiat de Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu din Dobrita, judetul Gorj si organizat impreuna cu Houston NPA. Manifestarea are ca scop clarificarea aspectelor legate de traseul pacientului in sistem, de diagnosticarea precoce a afectiunilor respiratorii si tratamentul corect al acestora si mai ales de rolul medicului de familie, al pneumologului, al internistului, al medicului specializat in medicina fizica si recuperare si al celorlalti specialisti la care ajunge pacientul cu boala respiratorie.

Printre temele care se vor prezenta la eveniment se numara astmul bronsic, bronsita cronica, TBC, cancerul pulmonar, apneea in somn, recuperarea medicala in afectiunile aparatului respirator, particularitatile patologiei respiratorii la persoanele in varsta.

Evenimentul este creditat cu 9 puncte EMC, iar asistentii medicali primesc 12 puncte.


Printre lectorii care vor sustine prezentari in cadrul evenimentului se numara: dr. Elmira Ibraim, prof. dr. Th. Horvath, dr. Ana Baleanu; conf. dr. Dan Ulmeanu; prof. univ. dr. Emil Plesea; asist. univ. dr. Oana Deleanu; dr. Marian Olaru; conf. univ. dr. Mimi Nitu, prof. dr. Paul Stoicescu, dr. Dan Mihai Cretu, dr. Costin Popescu, dr. Aurel Furtuna, dr. Ina Stoian, dr. Leana Stoicescu, dr. Beatrice Mahler, dr. Luminita Dumitru, dr. Rodrigo Duta. Coordonatorul stiintific este prof. dr. Paul Stoicescu.


Pornind de la faptul ca specialitatea medicina de familie are un rol extrem de important in ceea ce priveste diagnosticul precoce si urmarirea pacientului, acest eveniment are si rolul de a prezenta aspecte legate de cine trimite si unde trimite un pacient cu boala respiratorie. De multe ori spitalele de pneumoftiziologie sunt definite in mod eronat ca unitati unde se trateaza doar (sau in mod special) tuberculoza. Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu are specialisti, aparatura si conditii deosebite pentru a trata intregul spectru al afectiunilor respiratorii.

Dorind sa aduca la cunostinta medicilor din Oltenia noutatile din sfera afectiunilor respiratorii si beneficiind de prezenta si expertiza unor lectori de exceptie, evenimentul din perioada 13-14 mai 2010 desfasurat la Targu Jiu, Hotel Brancusi isi propune sa trezeasca interesul medicilor din regiune si sa devina o traditie care sa promoveze colaborarea interdisciplinara in medicina romaneasca.

Taxa de participare este de 60 RON pentru medici si 25 RON pentru asistenti si rezidenti.

Pentru inscriere si detalii despre eveniment contactati Corina Stancu, Coordonator evenimente Houston NPA – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , tel  021.317.09.43 / 0723.856.179.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!